Turvenn.no
Webutvikler kurs ASP.NET, C#, CSS mm.

WebRessurs.no - Webprogrammering og ressurs innen ASP, ASP.NET, PHP, SQL, HTML, CSS, Javascript, XML, C#, VB, Flash  mm.

Brukernavn: 
Passord:

Registrèr deg Glemt passord?
Logg deg inn
  ASP.net (199)
  ASP 3.0 (111)
  PHP (30)
  HTML (66)
  SQL (89)
  CSS (46)
  XML (7)
  JavaScript (78)
  Diverse kode (13)


  Programmering (22)
  System og drift (15)
  Trafikk og inntekt (11)
  Guider og tips (22)
  Nyttig lesestoff (23)
  Web forum (604)
  Link galleri (566)


  ASP.NET kurs(5)
  CSS kurs (2)
  JQuery kurs (2)


  Øk trafikken (8)
  Facebook App. (4)
  Microsoft CEO (6)


  Server & web
  Internett & epost
  Systemverktøy
  Sikkerhet
  Fildeling
  Lyd & media
  Diverse software


  Domenesalg
  Metagenerator
  Websikre farger
  WebMail


  Bli medlem!
  Siste innlegg
  Gjestebok
  Tips en venn
  Kontakt oss
  Forsiden
Kode Artikler
Linker


Mål internetthastigheten din.


8 tips for å lage en gjennomført nettside layout


Av: Øyvind A. Isaksen

Firkantet knapper, runde knapper, flashy knapper... Vil de matche skoene mine, vesken min eller slipset mitt? Står du fast i en labyrint av knapper, overskrifter, punktlister, sub-overskrifter og fargevalg? Stopp!!! Trekk pusten dypt og gjør deg klar til å lese våre guide for å lage et gjennomført profesjonelt nettsted.Illustrasjonsbilde

1. Velg et fargetema hold deg til detHvis bedriften har en logo eller foretrukne farger på skrivepapir eller lignende det er en god start. For de av dere som starter fra scratch, velg to eller tre komplementære farger og hold deg til dem!

De vanligste fargevalg inkluderer:

- Rød, gul og hvit - Blå og hvit - rød, grå og hvit - blå, oransje og hvit - gul, grå og hvit.

Hvis du er usikker på hva du skal velge kan prøve å finne en annen nettside du liker. Deretter kan du basere ditt fargevalg på noe som allerede eksisterer. Det finnes også en rekke tjenester som hjelper deg med å sette sammen farger til din nettside, en god tjeneste er Adobe Kuler:  http://kuler.adobe.com.


2. Bruk malerFinner du ikke et nettsted du virkelig liker? Et alternativ kan da være å velge en ferdig mal. Slike maler eller pre-set designs finnes ofte som en del av webdesign verktøyet du benytter (f.eks Frontpage). I tillegg finnes det også mange nettsider som spesialiserer seg også på å designe maler, sjekke ut følgende:

http://www.oswd.org
http://www.freecsstemplates.org
http://www.freewebtemplates.com
http://www.templatemonster.com


3. Lag et brukervennlig navigeringDet er veldig viktig å sørge for at de besøkende lett finner det de leter på en enkel måte. De fleste nettsteder har enten sin navigasjonsstruktur til venstre eller i toppen av nettsiden. Siden de fleste er vant med en slik type navigering er det smart å holde seg til det.

Det kan også være et tips å inkludere navigeringen nederst på hver side slik at de besøkende slipper å skrolle tilbake til toppen av nettsiden.


4. Ikke bruk for mye spesielle effekterDet kan være fint å ha en eller to spesielle effekter for å sprite opp nettsiden, men alt med måte! Husk at roterende grafikk og logoer ofte distraherer og tar fokus bort fra innholdet. Ofte tar slik grafikk også veldig lang tid å laste ned.


5. BakgrunnerPass på at teksten er lesbar på bakgrunnen. Du bør f.eks ikke bruke svart skrift på mørk blå bakgrunn eller gul på hvit. Det er viktig at linker er synlige før og etter de har blitt klikket på. Standard er at lenker er blå (før de blir besøkt) og burgunder (etter å ha blitt besøkt), så hvis du har en mørk bakgrunn, sørg for å gjøre lenkene lyse.


6. Eksterne lenkerDet er en god idé å åpne lenker til andre nettsteder i et nytt vindu. På den måten sikrer du at de besøkende kommer tilbake til deg når de er ferdig med å lese den eksterne lenken.


7. Nettsidekart og søkefunksjonHvis din nettside har mer enn 15 sider er det smart å ha et nettstedkart eller en "Søk" funksjonen for å sikre at besøkende enkelt kan finne det de leter etter.


8. Innhold er kongeDet er viktig at nettstedet ditt ser rent og profesjonelt ut, men det er langt mer viktig at innholdet og tilbudet du tilbyr er bra! Hvis du ønsker en profesjonell webside bør du holde deg unna følgende ting:

1. Flash introer, roterende og animerte elementer.
2. Vinduer som spretter opp, såkalte popups.
3. Musikk som starter av seg selv.
4. Tellere som sier "du er 17. besøkende".
5. Dato og tid, med mindre nettstedet oppdateres daglig eller ukentlig.
6. Forstyrrende bakgrunner.


WebRessurs.no anbefaler:    StackOverflow.com | Experts-Exchange.com | W3schools | ASP.NET | Codeproject | 4Guys
WebRessurs.no er utviklet og drives av SoftMaker
Sett som startside: [ ]. Bokmerk denne siden: [ klikk ]. Sitemap. http://twitter.com/webressurs_no/. Antall brukersesjoner: 12900017.
Copyright WebRessurs.no © 2003 - 2018
Jobbsøk.no - Jobbsøknad, CV, intervju, tips og lenker