Turvenn.no
Webutvikler kurs ASP.NET, C#, CSS mm.

WebRessurs.no - Webprogrammering og ressurs innen ASP, ASP.NET, PHP, SQL, HTML, CSS, Javascript, XML, C#, VB, Flash  mm.

Brukernavn: 
Passord:

Registrèr deg Glemt passord?
Logg deg inn
  ASP.net (199)
  ASP 3.0 (111)
  PHP (30)
  HTML (66)
  SQL (89)
  CSS (46)
  XML (7)
  JavaScript (78)
  Diverse kode (13)


  Programmering (22)
  System og drift (15)
  Trafikk og inntekt (11)
  Guider og tips (22)
  Nyttig lesestoff (23)
  Web forum (604)
  Link galleri (565)


  ASP.NET kurs(5)
  CSS kurs (2)
  JQuery kurs (2)


  Øk trafikken (8)
  Facebook App. (4)
  Microsoft CEO (6)


  Server & web
  Internett & epost
  Systemverktøy
  Sikkerhet
  Fildeling
  Lyd & media
  Diverse software


  Domenesalg
  Metagenerator
  Websikre farger
  WebMail


  Bli medlem!
  Siste innlegg
  Gjestebok
  Tips en venn
  Kontakt oss
  Forsiden
Kode Artikler
Linker


Mål internetthastigheten din.


Hva er forkjellen på ASP 3.0 og ASP.NET?


Av: Øyvind A. Isaksen

Her beskrives de grunnleggede forskjellene mellom klassisk ASP (3.0) og ASP.NET. Stikkord er : Objektorientering, kompilering, ytelse, kode og layuot, programmeringsmessige forbedringer ol.I motsetning til ASP er ASP.Net objektorientert.
Klassisk ASP ble bygt på toppen av operativsystemet Windows og IIS. Det var en helt separat enhet, og funksjonaliteten var derfor begrenset.

ASP.NET er derimot en integrert del av operativsystemet under .NET framework. Det deler mange av de samme objektene som tradisjonelle applikasjoner ville ha benyttet, og alle .NET-objektene er tilgjengelige for bruk i ASP.NET. I stedet for å være begrenset til de 6 faste objektene i ASP (Server, Request, Response, ObjectContext, Application, Session), har ASP.NET et vell av nyttige komponenter som kan benyttes.

I ASP er klient og server to helt adskilte enheter. Så snart ASP var ferdig med det den skulle gjøre på serveren, sendte den HTML til klienten og glemte hele greia.
ASP.NET knytter sammen klienten og serveren ved å bruke kode på server- og klientsiden på en smart måte, og som er helt usynlig for programmereren. Webutvikling ligner mer på tradisjonell applikasjonsutvikling enn den adskilte forespørsel/svar modellen som ASP benyttet.

Kompilering
I tillegg kompileres ASP.NET koden, mens klassisk ASP brukte skriptspråk som ble tolket. Når man benytter kompliert kode øker ytelsen kraftig i forhold til klassiske ASP-applikasjoner.

Programmeringsmessige forbedringer i ASP.NET
I tillegg til de fundamentale endringene, har ASP.NET mange programmeringsmessige forbedringer, inklusive caching, kompliering av kode, samt at det har blitt enklere og sikrere.
Det er enklere å rulle ut (trenger ikke registrere webapplikasjonene eller COM-objektene som du måtte i ASP vhja REGSVR32.EXE), det holder å kompliere DLL-filene. .NET frameworket tar hånd om det andre automatisk.
Sesjonsstyring er blitt mye enklere og mye kraftigere med ASP.NET. ASP.NET har innebygd sesjonsstøtte som kan skaleres på tvers av Web-farmer. Denne formen for sesjonsstyring kan faktisk overleve serverkrasj, og fungerer like bra med weblesere som ikke støtter informasjonskapsler.

I ASP.NET skiller vi kode og layout, noe som gjør at vi slipper spagetti-koding og skaper mer ryddighet og bedre lesbarhet.


WebRessurs.no anbefaler:    StackOverflow.com | Experts-Exchange.com | W3schools | ASP.NET | Codeproject | 4Guys
WebRessurs.no er utviklet og drives av SoftMaker
Sett som startside: [ ]. Bokmerk denne siden: [ klikk ]. Sitemap. http://twitter.com/webressurs_no/. Antall brukersesjoner: 13762567.
Copyright WebRessurs.no © 2003 - 2018
Jobbsøk.no - Jobbsøknad, CV, intervju, tips og lenker