Turvenn.no
Webutvikler kurs ASP.NET, C#, CSS mm.

WebRessurs.no - Webprogrammering og ressurs innen ASP, ASP.NET, PHP, SQL, HTML, CSS, Javascript, XML, C#, VB, Flash  mm.

Brukernavn: 
Passord:

Registrèr deg Glemt passord?
Logg deg inn
  ASP.net (199)
  ASP 3.0 (111)
  PHP (30)
  HTML (66)
  SQL (89)
  CSS (46)
  XML (7)
  JavaScript (78)
  Diverse kode (13)


  Programmering (22)
  System og drift (15)
  Trafikk og inntekt (11)
  Guider og tips (22)
  Nyttig lesestoff (23)
  Web forum (604)
  Link galleri (565)


  ASP.NET kurs(5)
  CSS kurs (2)
  JQuery kurs (2)


  Øk trafikken (8)
  Facebook App. (4)
  Microsoft CEO (6)


  Server & web
  Internett & epost
  Systemverktøy
  Sikkerhet
  Fildeling
  Lyd & media
  Diverse software


  Domenesalg
  Metagenerator
  Websikre farger
  WebMail


  Bli medlem!
  Siste innlegg
  Gjestebok
  Tips en venn
  Kontakt oss
  Forsiden
Kode Artikler
Linker


Mål internetthastigheten din.


RSS, hva er det egentlig?


Av: Øyvind A. Isaksen

RSS (Really Simple Syndication), også kalt levende bokmerker, er et enkelt XML-basert filformat som ofte brukes for å abonnere på nyhetsbaserte nettsteder. Ved å tilby RSS gir nettstedet brukerene et standardisert format som kan brukes i mange forskjellige RSS-lesere.Litt om RSS
Enkelt forklart er RSS en alternativ måte å lese informasjon på. Du trenger et eget program som du bruker istedenfor din vanlige nettleser. Her legger du inn alle de websidene du ønsker å følge med på. Programmet sjekker automatisk med jevne mellomrom om det har skjedd noe nytt. Hver gang en ny melding fiskes opp, varsles du om dette.

RSS ble egentlig laget for Netscape som skulle lage en ny nettportal der de ønsket de at andre nettaviser leverte nyheter. De fant opp formatet, som er basert på XML, for at redaksjonene lett kunne levere nyheter til portalen i en standardisert form. Men det kan også brukes til helt andre ting.

Slik kommer du i gang
For å komme i gang trenger du altså RSS-linker (også kalt 'RSS Feeds' eller 'Syndication' på enkelte nettsteder) og et program. Et godt valg er programmet FeedReader eller Google Reader, men finnes en haug av alternativer. Programmet NewsDesk er bare et av mange populære hos Download.com. Nettstedet About.com har også anmeldt en rekke nyhetslesere som støtter RSS.

Etter å ha installert programmet er du klar til å legge inn linker. Da må du først finne linkene til RSS-sidene til de nettstedene du vil følge ,et stikkord er å søke etter "RSS" :)

For utvikleren
Først må du lage deg en RSS-fil i riktig format. Den kan genereres dynamisk (for eksempel la et ASP.NET-script lage filen) eller du kan hardkode den. Det vanligste er å lage den dymamisk slik at du slipper å oppdatere den manuelt til stadighet. Nå dette er gjort og du har lagt ut filen på din nettside er det bare for folk å abonnere på RSS-kanalen ved å oppgi adressen til den.

Du har sikkert sett at noen nettlesere viser et RSS-ikon når nettstedet har en tilgjengelig RSS-kanal. Hvordan kan nettleseren vite dette? Svaret er at du må opplyse om dette i HTML-koden. Bare slik kan nettleseren få riktig informasjon. Legg for eksempel følgende i HEAD-seksjonen i HTML-siden:

<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" href="http://www.webressurs.no/main/diverse/rssfeed.asp" />

Resultatet blir at brukeren får se et RSS-symbol i adressefeltet i nettleseren. Dersom brukeren klikker dette symbolet, tas brukeren til adressen som oppgitt i href i link-taggen.

WebRessurs.no anbefaler:    StackOverflow.com | Experts-Exchange.com | W3schools | ASP.NET | Codeproject | 4Guys
WebRessurs.no er utviklet og drives av SoftMaker
Sett som startside: [ ]. Bokmerk denne siden: [ klikk ]. Sitemap. http://twitter.com/webressurs_no/. Antall brukersesjoner: 13868899.
Copyright WebRessurs.no © 2003 - 2018
Jobbsøk.no - Jobbsøknad, CV, intervju, tips og lenker