Turvenn.no
Webutvikler kurs ASP.NET, C#, CSS mm.

WebRessurs.no - Webprogrammering og ressurs innen ASP, ASP.NET, PHP, SQL, HTML, CSS, Javascript, XML, C#, VB, Flash  mm.

Brukernavn: 
Passord:

Registrèr deg Glemt passord?
Logg deg inn
  ASP.net (199)
  ASP 3.0 (111)
  PHP (30)
  HTML (66)
  SQL (89)
  CSS (46)
  XML (7)
  JavaScript (78)
  Diverse kode (13)


  Programmering (22)
  System og drift (15)
  Trafikk og inntekt (11)
  Guider og tips (22)
  Nyttig lesestoff (23)
  Web forum (604)
  Link galleri (565)


  ASP.NET kurs(5)
  CSS kurs (2)
  JQuery kurs (2)


  Øk trafikken (8)
  Facebook App. (4)
  Microsoft CEO (6)


  Server & web
  Internett & epost
  Systemverktøy
  Sikkerhet
  Fildeling
  Lyd & media
  Diverse software


  Domenesalg
  Metagenerator
  Websikre farger
  WebMail


  Bli medlem!
  Siste innlegg
  Gjestebok
  Tips en venn
  Kontakt oss
  Forsiden
Kode Artikler
Linker


Mål internetthastigheten din.


Microsoft Expression Web 2 - webdesignverktøy i toppklasse!


Av: Øyvind A. Isaksen

Microsoft Expression Web 2 er et webdesign-verktøy som gir deg alt du trenger for å lage høykvalitets nettsider. I tillegg til å fungere som et utmerket verktøy for å programmere og utvikle nettsider har man også en rekke andre nyttige funksjoner som import av Adobe PhotoShop filer og Silverlight funksjonalitet. I Microsoft Expression Web 2 er det fokus på bruk av dagens standarder innen webutvikling, inkludert XHTML, CSS, XML, and XSLT. Det er også lagt opp til at brukeren på en enkel måte skal kunne benytte CSS til design av sine nettsider. ASPX er selvfølgelig satt i fokus, men det er også støtte for PHP for de som ønsker å benytte dette!


Gi Kudos til denne saken!

Design, media og web i ettIllustrasjonsbilde

Microsoft Expression Web 2 er en pakke bestående av verktøy for design, media og generelle websider.  Flere steder blir Expression Web omtalt som ”den nye storebroren til Frontpage”, men faktum er at dette er et helt nytt verktøy og ikke kun en ansiktsløftning.  Her har man tenkt ett hakk lenger, og Microsoft har på en glimrende måte satt CSS, XHTML og ASPX i fokus. Etter å ha forstått hvordan det hele fungerer vil man enkelt ha god kontroll på hvordan man kobler CSS opp mot HTML koden.

BrukervennlighetI starten kan programmet kanskje virke som en liten utfordring, men etter litt leking med de forskjellige funksjonene var det hele etter hvert lekende lett. Det er en fryd å se hvor dedikert programmet faktisk er til XHTML og CSS. Flere og flere går over til å skrive designet i CSS, og man opplever å få meget god kontroll på utseendet av nettsiden ved å bruke Expression Web.

Muligheter og funksjonerIllustrasjonsbilde
Kode editoren
I Expression Web har amn mulighet til å lage nettsider kun ved bruk av den innebygde WYSIWYG editoren. Men for de som ønsker å jobbe direkte i koden er kode-editoren både enkel og kraftfull på en gang. Man har som i mange andre verktøy mulighet for ”split-view”, altså at man ser både kode-editor og WYSIWYG-editor samtidig.  Kode-editoren sikrer validering av både HTML og CSS, og man får opp attributter gjennom hele prosessen noe som både forenkler og sikrer korrekt kode.  Under programmering har du full IntelliSense som betyr at programmet hjelper deg å fullføre din kode. Dette er både effektivt og meget gunstig i forhold til korrekt kode.  
Expression Web 2 gir deg også mulighet til å benytte PHP, også dette med full IntelliSense. Du kan benytte forhåndsvisning (preview) for å se hvordan koden fungerer underveis, og bruker du PHP includes vil disse rendres i designview.  

Verktøykassen
Ved siden av CSS håndtering er dette et av de bedre verktøyene i Expression Web 2. Ved hjelp av enkel drag-and-drop funksjonaitet kan du for eksempel legge inn en DIV element ved å dra dette fra verktøykassen og slippe det der du vil ha det i design-området.

ASP.NET AJAX
Det er støtte for bruk av ASP.NET AJAX i Expression Web 2. Dette betyr at du på en enkel måte kan ta i bruk server kontroller som Updatepanel, Timer, UpdateProgress, ScriptManager og ScriptManagerProxy kontroller.
For å benytte disse kontrollene i Expression Web 2 må du installere ASP.NET AJAX eller .NET Framework 3.5.

Egne ASP.NET kontroller
Det er fullt mulig til å benytte egne ASP.NET kontroller som ligger i din Bin mappe.  Du kan endre egneskaper og bruke IntelliSense under programmering av kontrollene, og ved forhåndsvisning av nettsiden vil de vises slik at du kan se det ferdige resultatet med en gang.

CSS-håndtering
Håndtering av CSS styles er noe av det som utmerker seg spesielt i Expression Web 2. Man slipper å slite seg igjennom design av nettsider som man er vandt med i en del andre programmer; Expression Web 2 er virkelig er laget for å benytte CSS til design av dine nettsider!

Silverlight 1.0
Expression Web 2 lar deg dette inn eller endre en HTML fil generert av Silverlight.

Flash og Windows Media
Du kan på en enkel måte sette inn Flash SWF og Windows Media filer, endre og forhåndsvise Flash filer i Design View eller kjøre andre typer ActiveX kontroller.

Photoshop import
I Expression Web 2 kan du generere en .png, .gif eller .jpg fil direkte fra en Photoshop .psd fil. Du har også muligheten til å velge hvilket Photoshop lag du ønsker å benytte eller ekskludere fra .psd filen.

Optimalisering av koden
Etter at man er ferdig med nettsiden kan man benytte det innebygde verktøyet for å optimalisere HTML-koden.  Dette vil fjerne whitespaces, kommentarer benyttet under design av nettsiden samt fjerne ubrukte tags og CSS stiler fra koden. Alt i alt vil dette gjøre nettsiden raskere.

Standardisering og validering
Expression Web bygger som tidligere nevnt på XHTML og CSS. Man kan velge hvilken som helst standard man ønsker å følge, men defalt valg er XHTML 1.0 Transitional. Om man ønsker det kan man også velge om dokumentet skal validere som Frameset, Strict og Transitional av både HTML 4.01 og XHTML 1.0, samt XHTML 1.1. Med CSS kan man velge mellom versjon 1.0, 2.0, 2.1 og IE6-standarden.

Forhåndsvisning av nettsiden
Det er en fordel at nettsiden vises likt i de ulike nett leserne. I Expression Web har man mulighet til å velge en rekke nettlesere å forhåndsvise nettsiden i. De nettlesere du har installert på maskinen din vil automatisk bli et valg i Expression Web menyen. Om ønskelig kan man også velge å vise nettsiden i alle nettlesere samtidig.  

FTP publisering
Når nettsiden skal publiseres kan det gjøres direkte fra Expression Web 2 via den innebygde FTP funksjonaliteten. Du kan velge mellom passive FTP eller normal FTP, og muligheten for å lagre brukernavn og passord gjør at du slipper å skrive inn dette hver gang.

Oppsummering


Expression Web 2 er et meget godt program som dekker de fleste behov for både normale brukere men også relativt erfarne utviklere.  Det er høy fokus på bruken av CSS og XHTML, og man vil på enkel og effektiv måte kunne benytte CSS for designet av nettsiden.  Er man ute etter å lage nettsider som ser bra ut og validerer er Expression Web 2 absolutt noe du bør vurdere!


Se også: Microsoft.com/expression/
Kilder: Microsoft.com, Digi.no, ITpro.no.


WebRessurs.no anbefaler:    StackOverflow.com | Experts-Exchange.com | W3schools | ASP.NET | Codeproject | 4Guys
WebRessurs.no er utviklet og drives av SoftMaker
Sett som startside: [ ]. Bokmerk denne siden: [ klikk ]. Sitemap. http://twitter.com/webressurs_no/. Antall brukersesjoner: 14282344.
Copyright WebRessurs.no © 2003 - 2018
Jobbsøk.no - Jobbsøknad, CV, intervju, tips og lenker